Over ons

Slimmer beleggen voor de wereld die u voor ogen heeft.

Columbia Threadneedle belegt om een verschil te maken: een verschil voor u, maar ook voor de wereld.  Miljoenen mensen vertrouwen op ons om hun vermogen door ons te laten beheren en te beleggen voor hun financiële toekomst: in totaal hebben wij EUR 604 miljard* onder beheer.

Wereldwijd bereik

Wij opereren wereldwijd, met ruim 2.500 collega’s* werkzaam over de hele wereld, onder wie meer dan 650 beleggingsspecialisten*. Ons wereldwijde perspectief is echter meer dan een kwestie van cijfers: het gaat om de voorsprong die we kunnen behalen door de ideeën van onze teams samen te brengen. Wij hebben onze onderscheidende ervaring en onze lokale expertise in vrijwel iedere beleggingscategorie en -markt geïntegreerd in onze processen en oplossingen.

Diepgaande research

Wij zijn ervan overtuigd dat diepgaande, onafhankelijke research onze beleggingsbeslissingen naar een hoger niveau brengt. Met wereldwijd meer dan tweehonderd analisten, onze tools om big data te verzamelen en vooruitstrevend onderzoek kunnen we informatie omzetten naar toekomstgerichte inzichten. Dit is een meerwaarde voor onze beleggingsbeslissingen en zorgt voor consistente en repliceerbare resultaten voor onze klanten.

Verantwoord als uitgangspunt

De verantwoorde beleggingsbeslissingen die wij nu nemen dragen bij aan een toekomst die wij allen wensen. Deze overtuiging is de drijfveer voor al onze activiteiten, van portefeuilleconstructie tot onze eigen bedrijfsvoering. Als verantwoordelijke beleggers, partners en burgers bouwen we aan wereldwijd toonaangevende oplossingen om onze klanten te helpen positieve veranderingen te realiseren.

Voortdurende ontwikkeling

De markten staan niet stil en ook wij blijven voortdurend in beweging. Iedere dag kijken wij hoe wij onze manier van beleggen en de ervaring van onze klanten nog verder kunnen verbeteren. Dat gebeurt bijvoorbeeld met onafhankelijke teams die toezicht houden op de robuustheid van onze beleggingsstrategieën, maar ook door talentontwikkeling of onze innovatieve oplossingen. De wereld verandert voortdurend, evenals de behoeften van onze klanten. Daarom blijven we ons onophoudelijk ontwikkelen.

Wat voor wereld u ook voor ogen heeft, wij helpen u deze te bereiken. 

*Redactiedatum 31/03/2024