Over ons

Bewezen beleggingsbenadering

Columbia Threadneedle Investments is fier op alle awards die zij van De Tijd / L’Echo heeft ontvangen in de afgelopen vier jaar. In 2022 zelfs twee:
BESTE BEHEERDER SUPER AWARD en AANDELENFONDSEN INTERNATIONAAL GEDIVERSIFIEERD

Deze awards erkennen onze consistente beleggingsaanpak die onze klanten helpt hun financiële behoeften en doelen te bereiken.

Uw succes staat bij ons hoog in het vaandel. We voorzien onze beleggingsprofessionals van de middelen en kennis die ze nodig hebben om de resultaten te behalen die onze cliënten verwachten – of die zelfs te overtreffen.

2022
Beste beheerder Super Award
Aandelenfondsen Internationaal gediversifieerd

2021
Beste beheerder aandelen

2020
Beste beheerder Super Award

2019
Aandelenfondsen Europese small- en midcaps

De spil van onze ambitie om consistent successen te boeken voor onze cliënten is onze opvallend unieke beleggingsbenadering, waarbij vier beloften centraal staan:

Global perspectives icon

Wereldwijde visie:

Van persoonlijke gesprekken met bedrijven over de hele wereld tot diepgravend onderzoek naar de economische, maatschappelijke en politieke trends die onze toekomst vormen – onophoudelijke uitwisseling van inzichten uit verschillende beleggingscategorieën zit in ons DNA. Analisten en portefeuillebeheerders van over de hele wereld buigen zich over deze inzichten om ervoor te zorgen dat er niets over het hoofd is gezien.
Global perspectives icon
Research intensity icon

Intensief onderzoek:

Onze 160 analisten en onderzoekers zijn voortdurend verdiept in origineel, onafhankelijk onderzoek. Onze teams overschrijden de grenzen tussen alle belangrijke beleggingscategorieën en gebruiken big data en analytics zoals machine learning en augmented intelligence om informatie in vernieuwende inzichten te transformeren – échte meerwaarde voor beleggingsbeslissingen. Voor onze cliënten betekent dit consistente en repliceerbare resultaten.

Responsible Investment icon

Verantwoord beleggen:

Goed bestuurde, toekomstgerichte bedrijven zijn beter in staat om onvermijdelijke zakelijke risico’s en uitdagingen het hoofd te bieden, duurzame resultaten te leveren en op lange termijn waarde te creëren. Maatschappelijk verantwoord beleggen (MVB) is een zwaarwegende factor in ons beleggingsproces. We hebben daarom onze eigen tools ontwikkeld die de basis vormen van een degelijke MVB-methode en een aangescherpt analyseproces, wat op zijn beurt de besluitvorming van de portefeuillebeheerders ten goede komt.
Responsible Investment icon

Constante verbetering:

Bij al onze activiteiten over de hele wereld kan ons Investment Consultancy & Oversight-team aan de hand van de vijf P’s – in Nederlandse vertaling Product, Plan, Proces, Prestatieverwachtingen en Personeel – garant staan voor de integriteit van een beleggingsstrategie. Het team gaat met onze portefeuillebeheerders om de tafel zitten – om hun prestaties te beoordelen, hun besluitvorming te bespreken en hun processen te analyseren. Met de vijf P’s kan het team nagaan of de aanpak nog aansluit bij de doelstellingen van onze cliënten en zoekt het voortdurend naar manieren om onze dienstverlening te verbeteren. Dit proces is het tastbare bewijs dat we verantwoording willen afleggen voor ons werk.

Iedere beleggingsbeslissing wordt genomen met een enkel doel – het succes van onze cliënten. 

Uw succes. Onze prioriteit.

Misschien vindt u dit ook interessant

Over ons

Miljoenen mensen over de hele wereld laten het beheer van hun geld aan Columbia Threadneedle Investments over. We beheren de beleggingen van particuliere beleggers, financieel adviseurs, vermogensbeheerders, verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen en andere instellingen.

Awards

Ons sterke beleggingsteam en onze unieke beleggingsaanpak zijn niet onopgemerkt gebleven. In de afgelopen jaren hebben wij veel awards ontvangen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wij streven naar positieve resultaten die voorzien in de behoeften van onze stakeholders en wij verbinden ons ertoe om altijd verantwoordelijk, transparant en in het belang van degenen die ons hun beleggingen toevertrouwen te handelen.

Awards uitgereikt door De Tijd/L’Echo aan Columbia Threadneedle Investments in 2019, 2020, 2021 en 2022. Een beschrijving van de awards is te vinden op columbiathreadneedle.be. Voor marketingdoeleinden. Uitgegeven door Threadneedle Management Luxembourg S.A. Ingeschreven in het Registre de Commerce et des Sociétés (Luxemburg) onder nummer B 110242, 44 rue de la Vallée, 2661 Luxemburg, Groothertogdom Luxemburg. Columbia Threadneedle Investments is de wereldwijde merknaam van de groep Columbia en Threadneedle.