Columbia Threadneedle rondt overname van BMO’s EMEA asset management business af

Het doet ons genoegen u mee te kunnen delen dat de overname van de vermogensbeheeractiviteiten in de EMEA-regio* van Bank of Montreal (BMO GAM (EMEA)) op 8 november is afgerond.
Columbia Threadneedle en BMO GAM (EMEA) zijn twee vooraanstaande, sterk groeiende vermogensbeheerders die de cliënt altijd centraal stellen. Door onze complementaire beleggingscapaciteiten en distributienetwerken te bundelen, kunnen wij onze cliënten toegevoegde waarde bieden en tegemoetkomen aan hun veranderende behoeften.
Dankzij deze strategisch belangrijke overname versnelt onze groei in de EMEA-regio en verzekeren we onze positie als invloedrijke wereldwijde vermogensbeheerder, met een totaal van meer dan EUR 610 miljard aan activa onder beheer**.
Het sterke trackrecord van Columbia Threadneedle in het beheer van grote activaklassen en vastgoed, en onze indrukwekkende staat van dienst op het gebied van langetermijnprestaties wordt nu samengevoegd met de expertise en capaciteiten op het vlak van verantwoord beleggen en alternatieve en traditionele beleggingsklassen van BMO GAM (EMEA), dat ook toonaangevend is in Liability Driven Investing en fiduciair beheer.
Wij zijn enthousiast over wat deze overname onze cliënten en ons bedrijf te bieden heeft. Wereldwijd beschikken we nu over een team van meer dan 2.500 werknemers dat de cliënt centraal stelt en dat een op samenwerking en onderzoek gebaseerde beleggingsbenadering hanteert waar de principes van maatschappelijk verantwoord beleggen al sinds lange tijd in verankerd zijn. Samen kijken we ernaar uit om vanuit onze rol als actieve beheerders concrete verandering teweeg te brengen, resultaten voor onze cliënten te behalen en een duurzame toekomst voor iedereen te helpen verwezenlijken.
Het succes van onze cliënten blijft onze prioriteit en vormt dan ook de basis van onze aanpak tijdens de overgangsperiode.
Als u vragen hebt, kunt u zich wenden tot uw gebruikelijke relatiebeheerder.
*Europa, Midden-Oosten en Afrika
**per 30 juni 2021
BMO logo stacked

Veelgestelde vragen

1. Wat voegt BMO GAM (EMEA) toe aan Columbia Threadneedle?

De overname voegt op belangrijke gebieden interessante expertise toe, waardoor we nog beter kunnen inspelen op de veranderende behoeften van onze cliënten. BMO GAM (EMEA) is erkend en toonaangevend op het gebied van:

  • Verantwoord beleggen – met een breed scala aan gespecialiseerde ESG-producten in combinatie met een dienst voor verantwoord engagement die zorgdraagt voor een actieve dialoog met bedrijven op basis van aandelen- en obligatieposities, evenals diensten voor het uitbrengen van stemmen bij volmacht
  • Liability Driven Investing (LDI) – het bedrijf behoort in Europa tot de top vier LDI-aanbieders op de markt voor small- en midcaps
  • Fiduciair/uitbesteed beheer – BMO GAM (EMEA) biedt essentiële oplossingen en heeft teams in Nederland en het VK
  • Europees vastgoed – expertise in directe vastgoedbeleggingen in continentaal Europa, met vestigingen in Duitsland en Frankrijk.

Het team van BMO GAM (EMEA) zal ook voor meer diepgang en breedte zorgen bij beleggingen in de traditionele beleggingscategorieën. Ook het beheer van verschillende beursgenoteerde beleggingsfondsen, waaronder F&C Investment Trust PLC, ’s werelds oudste beleggingsfonds, valt onder de overname.

2. Welke impact heeft dit op mijn belegging bij Columbia Threadneedle?

De overname zal op korte termijn geen impact hebben op uw belegging en er zullen op korte termijn geen veranderingen worden aangebracht in de beleggingsprocessen en de beleggingsaanpak. BMO GAM (EMEA) voegt extra middelen en expertise toe en we gaan ervoor zorgen dat onze beleggingsteams hun analyses weldra met elkaar kunnen delen. Bij het bij elkaar brengen van de teams streven we ernaar het beste uit beide teams te halen om het resultaat voor onze cliënten te optimaliseren. We blijven gericht op het handhaven van consistente en concurrentiële beleggingsprestaties.

3. Gaan BMO GAM (EMEA) en Columbia Threadneedle fondsen samenvoegen?

We zijn niet van plan om op korte termijn wijzigingen aan te brengen in ons fondsenaanbod. De komende maanden zullen we de gecombineerde fondsenreeks in het VK en Europa beoordelen om het aanbod voor onze cliënten te optimaliseren.

4. Zal het merk Columbia Threadneedle Investments veranderen?

Nee, het merk Columbia Threadneedle Investments verandert niet.